За статистичними даними, кожна четверта пожежа починається на кухні. Саме тому це приміщення являється одним з найнебезпечніших у будинку або квартирі. Щоб не допустити загоряння будь-якого масштабу, слід дотримуватися правил пожежної безпеки на кухні й уважно ставитися до всіх можливих джерел небезпеки.

Найпоширеніші причини виникнення пожежі на кухні:

  • скупчення пилу і жиру, що є легкою займистою сумішшю;
  • несправності в роботі техніки або проводки;
  • неправильна експлуатація теплового і кухонного устаткування;
  • необережність у поводженні з вогнем;
  • нездатність самостійно запобігти поширенню вогню.
Причини виникнення пожежі на кухні

Щоб уникнути пожеж необхідно проводити профілактичні електровимірювання. Наша вимірювальна електротехнічна лабораторія виконує електровимірювання та випробування різного ступеня складності.